În aceste condiții, s-a decis ca avioanele de asalt F/A-18 Super Hornet și F-16 să fie dotate cu dispozitive speciale, containere de localizare cu senzori infraroșu, similare celor folosite de ruși pe avioanele lor de atac,, este adevărat în alte scopuri, scrie publicația The Drive.
Acești senzori nu au o rază foarte mare de acțiune, oricum mai mică decât cea a radarelor cu care sunt echipate avioanele de luptă și care pot acoperi suprafețe de 80-100 de kilometri. În schimb, ei sunt foarte sensibili la bruiajul electronic și, cum s-a descoperit recent, ei ”văd” perfect aparatele zburătoare construite cu tehnologie stealth, adică puțin detectabile.
Citește și OZN-ul care a pus în alertă aviația sud-coreeană. Ce s-a descoperit
Lucrând în tandem cu radarul avionului, respectivii senzori completează, practic, pachetul de date și informații oferite echipajului privind eventualele ținte. Astfel, când radarul descoperă o țintă, dar nu o poate identifica din diferite cauze, intervine sezorul infraroșu, care furnizează elementele necesare pentru completarea imaginii.
Un astfel de sistem poate fi folosit pentru un atac ”pe mutește”, când avionul de asalt închide radarul și, astfel, fără să fie depistat, lovește sursa de radiații electromagnetice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.