Construcția centralei începe în septembrie 2023 și lucrările se vor întinde pe 18 luni pentru o punere în funcțiune planificată la începutul lui 2025. Pentru acest proiect major, Q Energy a intrat într-un parteneriat cu un grup de întreprinderi, alcătuit din Solutions30 Sud-Ouest Ciel, Terre International și Perpetum Energy. Acest consorțiu va răspunde inclusiv de întreținerea viitoarei centrale electrice.
Cu o capacitate instalată de 74,3 MWp, viitoarea centrală plutitoare este, deocamdată, cea mai mare din Europa și va fi formată din mai multe insule răspândite pe un teren de 127 de hectare de foste gropi de pietriș, aparținând Etablissements Blandin, care și-a încheiat activitatea în 2020. .
Centrala va furniza energie electrică pentru 37.000 de locuitori și va preveni eliberarea a aproximativ 18.000 de tone de CO2 în atmosferă în fiecare an. Pe cele 6 insulițe de pe amplasament vor fi instalate 134.649 de panouri solare.
Citește și În Arctica, 360 de panouri solare vor alimenta o insulă unde generatorul este rege
Citește și Proiect: TVA majorat la 9% pentru panouri solare termice și fotovoltaice
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.