În acest sens, sunt eligibile persoanele cărora, în perioada 03.09.2021-14.04.2022, li s-a administrat doza 2 la unul dintre vaccinurile AstraZeneca, Pfizer și Moderna sau unidoza la serul Johnson&Johnson, în următoarele centre de pe raza Sectorului 4 :
Grand Arena Mall;
Palatul Național al Copiilor;
City Office;Drive-thru Metro Berceni;
Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Ioan”;
Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca;
Spitalul Clinic de Psihiatrie Dr. Al. Obregia;
Comandamentul Brigăzii 1 Mecanizată.
Pentru a intra în posesia bonurilor în valoare de 100 de lei, persoanele imunizate împotriva SARS-CoV2 în intervalul 03.09.2021-14.04.2022 și care nu au primit până acum tichetele valorice trebuie mai întâi să se înscrie. Pot face lucrul acesta începând cu data de 11 octombrie a.c., alegând una dintre următoarele modalități:
online, accesând link-ul https://start.ps4.ro/tichete și completând formularul aferent cu datele personale (nume, prenume, CNP, număr de telefon);
fizic, prin prezentarea la Biroul de Asistență din Mall Grand Arena (Bd. Metalurgiei Nr. 12-18, Etaj.1).
Ulterior, după verificarea documentelor, persoanele eligibile vor fi contactate telefonic pentru a li se acorda tichetele de masă, ce vor putea fi ridicate de la fostul centru de vaccinare din Mall Grand Arena, începând cu data de 31 octombrie a.c.., de luni până vineri, în intervalul orar 09:00- 17:00.
Menționăm faptul că, aceste bonuri valorice sunt valabile până la data de 31 decembrie a.c.. Acordarea lor are loc în baza prevederilor Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1863/10.09.2021 privind acordarea tichetelor de masă persoanelor care s-au vaccinat cu schema completă împotriva SARS-CoV2 în perioada 03.09.2021-14.04.2022.
În Sectorul 4 al Capitalei au beneficiat de schema completă de vaccinare în perioada mai sus menționată, un număr de 93.316 persoane.
Tichete de masă. Cum se acordă angajaților part-time
Salariații din România pot primi din partea angajatorului, lunar, tichete de masă care se acordă în funcție de zilele lucrate.
Acordarea tichetelor de masă este ceva opțional și nu obligatoriu pentru angajator însă în cazul în care acesta le acordă singura situație în care poate refuza să le dea anumitor angajați este numai în cazul în care respectivul salariat are funcția de bază la alt angajator.
Astfel că cei care decid că salariaților care lucrează câte patru ore pe zi nu trebuie să li se acorde tichete de masă cu valoarea maximă de 30 de lei, încalcă atât prevederile Codului muncii cât și Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Așadar, conform acestor prevederi, salariații part-time sunt egali în drepturi cu cei full-time, iar cât timp ambele categorii au funcția de bază la respectivul angajator, acesta trebuie să le ofere un tichet de masă de aceeași valoare indiferent că lucrează 2, 4, 6 sau 8 ore pe zi.
Conform normelor de aplicare ale Legii 165/2018, ce se regăsesc în HG 1.045/2018, prevăd la art. 10, alin. (3) că "salariații beneficiază lunar de un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile lucrate", notează Avocatnet. În aliniatul următor se stabilește că în cazul angajaților cu un contract de muncă cu timp parțial, precum și în cazul cumulului de funcții, biletele de valoare, cu excepția tichetelor cadou și tichetelor culturale, pot fi acordate doar de către angajatorii unde salariații în cauză își au funcția de bază, iar în cazul tichetelor de masă acordarea se face conform alin. (3), mai exact un tichet de masă pentru fiecare zi muncită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.