Înarmarea Ucrainei. Franța trimite arme grele cu sisteme moderne

Oana Pavelescu |
Data publicării:

Se pare că occidentul și NATO începe să se mobilizeze iar Ucraina începe să primească arme grele pentru a contracara atacul rușilor.

Ucraina va primi un nou transport de armament din partea Franței, inclusiv obuziere autopropulsate moderne, potrivit președintelui francez Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron a declarat vineri, într-un interviu pentru Ouest-France, că țara sa va trimite Ucrainei sisteme de artilerie autopropulsate Caesar de 155 mm.

Întrebat despre criticile care deplâng slăbiciunile în livrările de armament ale Germaniei și Franței, șeful statului a răspuns că fiecare își asumă responsabilitatea pentru echilibrele sale politice și nu mă amestec în viața politică de la unul la altul.

"Suntem foarte coordonați. Alaltăieri am vorbit cu cancelarul Scholz pe această temă. Noi livrăm în continuare echipamente substanțiale, de la Milan (rachetă ghidată antitanc) la Cezar și mai multe tipuri de arme. Cred că trebuie să continuăm pe această cale", a declarat Macron.

Sistem Milan

Caesar este un sistem modern de artilerie montat pe camion dezvoltat de Nexter Systems.

Caesar este echipat cu toate sistemele necesare pentru o funcționare independentă, o cabină pentru a proteja echipajul de șase oameni de tun împotriva fragmentelor de obuze și a focurilor de armă de calibru mic, o rezervă inițială de muniție de 16 cartușe complete și instrumente pentru navigație, ochire, calcule balistice și ajutoare de comandă. Sistemul a fost conceput special pentru a satisface cerințele de sprijin de foc ale forțelor de desfășurare rapidă.

Citește și: US Navy a testat un LASER de MARE PRECIZIE

Marina Statelor Unite tocmai a testat pentru prima dată un nou laser. Laserul este primul de acest tip pentru această ramura a armatei Statelor Unite.

Pe 13 aprilie, Marina Statelor Unite a anunțat că a efectuat un test al unei noi arme laser.

Potrivit unui comunicat publicat de Marina Militară, "Sistemul laser de la sol a țintit drona roșie care zbura, trăgând un fascicul de înaltă energie, invizibil cu ochiul liber".

”Odată atinsă de laser, drona a luat foc iar din motor a ieșit fum, parașuta s-a deschis după care aparatul de zbor s-a prăbușit”

Testul de tragere, care a avut loc în luna februarie a acestui an, a fost primul de acest fel al Statelor Unite a ceea ce au numit un laser de înaltă energie, complet electric. Ținta în cauză reprezenta o "rachetă de croazieră subsonică în zbor".

Laserul, proiectat de Lockheed Martin și denumit Layered Laser Defense, sau LLD, poate contracara o varietate de sisteme, inclusiv ambarcațiuni de atac rapid, precum și sisteme aeriene fără pilot. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.977
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.977
USD
Azi 4.5295
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.5295
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9770 RON
USD flag1 USD = 4.5295 RON
GBP flag1 GBP = 5.8826 RON
CHF flag1 CHF = 5.2969 RON
AUD flag1 AUD = 2.8108 RON
DKK flag1 DKK = 0.6670 RON
CAD flag1 CAD = 3.1990 RON
HUF flag1 HUF = 0.0123 RON
JPY flag1 JPY = 0.0309 RON
NOK flag1 NOK = 0.4302 RON
SEK flag1 SEK = 0.4551 RON
XAU flag1 XAU = 450.1929 RON
Monede Crypto
1 BTC = 376911.15RON
1 ETH = 8123.11RON
1 LTC = 379.12RON
1 XRP = 9.58RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Mihai Daraban și premierul Dr. Ralph Gonsalves
Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel