Iar din 2022, măsura se extinde și la ambalajele confecționate din materiale care nu pot fi reutilizate. Oricum, un lucru este esențial - nu trebuie aruncat bonul fiscal. Altfel, banii nu se mai recuperează. "Începând cu 31 martie 2019, valoarea garanției bănești (…) în cazul ambalajelor primare reutilizabile utilizate pentru produse destinate consumului populației este de 0,5 lei/ambalaj”, scrie în ordonanța de guvern care a modificat Legea nr. 249/2015.
De ce se revine la o tradiție comunistă? Pentru a crește rata de reciclare a deșeurilor. Cum putem deosebi produsele cum ambajal reciclabil de restul? Citind cu atenția eticheta unde, conform ordonanței menționate, operatorii economici trebuie să specifice acest detaliu. După care, aceiași operatori sunt obligați să primească la schimb ambalajele, care trebuie să fie însă în stare corespunzătoare, și să restituie cumpărătorului cei 50 de bani, în baza bonului fiscal.
Citește și CFR, contract de sute de milioane de lei pentru transport de țiței
Iar peste trei ani, din 31 martie 2022, garanția pentru ambalaj se va regăsi inclusiv în prețul produselor cu ambalaje ce nu sunt reutilizabile. Dar numai pentru recipiente din sticlă, plastic sau metal, al căror volumul este cuprins între 0,1 și 3 litri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.