O anchetă comună a Biroului Federal de Investigaţii (FBI), Agenţiei pentru securitatea informatică şi a infrastructurii (CISA) şi a Departamentului pentru sănătate şi servicii umane (HHS) a stabilit că există "informaţii credibile" în acest sens.
"Actori maliţioşi" neidentificaţi folosesc un program de "răscumpărare" Ryuk pentru a fura date şi a perturba serviciile medicale, au atenţionat agenţiile într-un comunicat comun publicat miercuri.
Este vorba de un soft care criptează conţinutul computerelor, cerând o răscumpărare pentru a "elibera" datele. Un atac similar lansat la nivel global, folosind ransomware-ul WannaCry, a afectat în mai 2017 spitalele britanice, aminteşte dpa.
Citește și Ungaria, sub asediul hackerilor din China
Nivelul exact la care au fost afectate până acum spitalele din SUA de actualele atacuri încă nu este clar. Potrivit media, au fost afectate spitale din statele New York, Oregon şi Minnesota.
Agenţiile au subliniat că aceste atacuri se pot dovedi deosebit de problematice pentru sistemul de sănătate în condiţiile în care cazurile de coronavirus continuă să se răspândească în SUA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.