Directorul general al companiei, Armin Papperger, a declarat că „superciclul este în mod clar în accelerare”, menționând că aceasta este cea mai rapidă creștere pe care compania a experimentat-o vreodată, notează Bloomberg.
Investiții și expansiuni pentru a susține creșterea
Pentru anii următori, Rheinmetall estimează o creștere anuală a vânzărilor cu aproximativ 2 miliarde de euro, după ce a investit masiv în capacități suplimentare și achiziții, începând cu anul 2014, odată cu anexarea Crimeei de către Rusia. În 2024, compania se așteaptă ca veniturile să ajungă la aproximativ 10 miliarde de euro. Pentru a susține această expansiune, Rheinmetall construiește noi fabrici în țări precum Lituania, Ungaria, România și Ucraina.
Extinderea comenzilor și protecția sporită a directorului general
Rheinmetall se numără printre principalii antreprenori europeni de armament care au beneficiat de pe urma creșterii amenințării din partea Rusiei și a incertitudinilor legate de angajamentul SUA față de NATO. Carnetul de comenzi al companiei a ajuns la 48,6 miliarde de euro la sfârșitul lunii iunie și se estimează că va atinge 70 de miliarde de euro până la sfârșitul acestui an.
Compania a avut parte de câteva săptămâni tensionate după ce serviciile de securitate americane și germane au dejucat un complot rusesc de asasinare a lui Papperger în luna iulie, ceea ce a dus la acordarea unei protecții speciale pentru acesta.
Creștere semnificativă a profitului operațional
În al doilea trimestru al acestui an, Rheinmetall a înregistrat o dublare a profitului operațional, ajungând la 270 de milioane de euro, depășind astfel creșterea vânzărilor. Aceste rezultate subliniază poziția puternică a companiei pe piața europeană de apărare în contextul actualelor tensiuni geopolitice.
Acord între doi titani ai apărării: Rheinmetall și Lockheed Martin își extind cooperarea strategică
Compania germană Rheinmetall, cu sediul în Düsseldorf, și americanii de la Lockheed Martin au semnat un acord în cadrul Expoziției Internaționale Aerospațiale (ILA) pentru a-și extinde cooperarea strategică în vederea dezvoltării unor domenii de cooperare în ceea ce privește forțele terestre, aeriene și navale, precum și în domeniul simulării și al întreținerii.
După cum scriu cele două companii într-un comunicat de presă, acest lucru se referă în special la sistemele de artilerie cu rachete, sistemele de arme cu laser, simularea și instruirea pentru vehicule terestre și elicoptere, apărarea aeriană cu rază scurtă și foarte scurtă de acțiune (SHORAD) și alte domenii.
Lockheed Martin și Rheinmetall subliniază faptul că cele două companii au cooperat deja în trecutul recent în diverse proiecte. Printre altele, Rheinmetall va începe în curând producția a 400 de secțiuni centrale de fuselaj pentru F-35, ca o nouă parte a lanțului internațional de aprovizionare pentru F-35. „Grupul tehnologic cu sediul în Düsseldorf creează astfel cel puțin 400 de locuri de muncă directe pentru lucrătorii cu înaltă calificare din Weeze (Renania de Nord-Westfalia)”, scriu companiile în declarație.
De asemenea, se subliniază că cele două companii și-au unit forțele în 2023 „pentru a dezvolta în comun sistemul de lansatoare multiple de rachete GMARS”. GMARS este un sistem de artilerie cu rachete pe roți pe care cele două companii îl consideră un potențial candidat pentru viitorul sistem de artilerie cu rachete (Future Long-Range Indirect Fire System) al Bundeswehr. „În cazul în care Bundeswehr se decide pentru acest sistem, acest lucru ar însemna o cotă semnificativă de valoare adăugată pentru industria germană”, au precizat cele două companii în declarație.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.