Publicitate
1. Aur
Majoritatea dintre noi auzim că AURUL reprezintă cea mai bună investiție, ei bine, chiar așa este! Nu întâmplător i se spune ”activ de refugiu”. Când îți transformi economiile în aur, majoritatea riscurilor dispar. Dacă vorbim despre economii, ne referim la monede sau lingouri, poate și bijuterii, dar într-o mai mică măsură.
În perioada crizei din 2008, indicele S&P 500, indicele bursier al bursei americane ce cuprinde 500 de mari companii publice, a înregistrat o scădere de 30%, în timp ce valoare aurului a crescut cu exact acelaşi procent. Aurul este influențat de aceste modificări de pe piața financiară.
Premierul anunță când va fi demara programul de relansare a economiei
2. Acțiuni
Când vine vorba de acțiuni, trebuie să ne dăm seama că aici contează foarte mult banii pe care îi ai la dispoziţie pentru investiţii. Acțiunile de tip Blue Chip (companiile publice considerate cele mai solide) nu pot fi afectate. Situațiile de criză oferă oportunitatea de a cumpăra acţiuni la preţuri mult mai mici decât în mod obişnuit. Puteţi dobândi o avere în momentul în care piaţa îşi revine sau puteţi pierde totul în cazul unui faliment
3. Imobiliare
Fiecare criză economică aduce prăbușiri ale prețurilor, mai ales în domeniul imobiliarelor. Acestea sunt printre primele care scad, așa că dacă aveți bani puși deoparte, acesta este momentul oportun pentru investiții. Totuși trebuie luate în calcul și cheltuielile generate de ceea ce cumpărați în această perioadă.
4. Artă
Mai puteți investi și în artă. Criza economică este o perioadă potrivită pentru a achiziționa obiecte de artă de mare valoare la prețuri relativ modestei. Banii astfel cheltuiți se pot înmulți dacă, odată cu revenirea la normal, tabloul, sculptura sau bijuteria achiziționa este scoasă din nou la vânzare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.