”Există acest punct de vedere susținut de rezultatele și concluziile multor studii de cercetare, multor experimente efectuate de alții. Ideea este că formele ușoare și, mai ales asimptomatice nu dobândesc imunitate la noul coronavirus. Numai în cazul forțelor severe, grave, acolo da, rezistența la noul virus se formează în lunga perioadă postinfecțioasă”, a spus medicul rus.
Dar, s-a grăbit el să-și ducă ideea la bun sfârșit, ”având în vedere că ne luptăm cu un virus capricios, încă misterios și uneori extrem de violent, nu ne putem însuși această părere fără ca fenomenul să fie studiat în continuare. Cu siguranță mai este nevoie de analize, pentru că printre cauzele care crează o astfel de diferență s-ar mai putea ascunde și altceva în afara formelor de manifestare a bolii”, a adăugat Briko.
Citește și Imunitate colectivă la covid-19? Teorie făcută praf în SUA
Potrivit precizărilor sale, afecținea provocată de SARS-CoV-2 are o evoluție specifică, faza de stabilizare și de reducere a infecției durând mai mult decât faza de creștere. Este istoria acestei epidemii. De aceea, nu trebuie să ne așteptăm la o normalizare rapidă a situației. Nu, nu se va întâmpla pe termen scurt. Va fi o reducere treptată. Oriunde în lume”, a apreciat expertul rus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.