Publicitate
Proiectul prevede contractarea/garantarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de maxim 500.000.000 lei, cu o maturitate de maximum 15 ani.
Contractarea finanţării se va face pentru realizarea unor proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile.
Potrivit referatului de aprobare, pe 10 iunie, Autoritatea de Management pentru Programul Regional Bucureşti-Ilfov a lansat apelul de proiecte pentru renovarea energetică a clădirilor, apel adresat solicitanţilor care doresc să realizeze intervenţii la clădiri de tip exclusiv rezidenţial (cu destinaţie 100% 'locuinţe') sau la clădiri rezidenţiale mixte (cu destinaţie preponderent 'locuinţe').
260 de mil. € pentru 3 proiecte de infrastructură din Mecanismul pentru Interconectarea Europei
În cadrul proiectelor depuse, rata de cofinanţare a Sectorului 3 a fost de 27% din valoarea cheltuielilor eligibile, unele proiecte având şi contribuţie privată, respectiv contribuţia asociaţiei de proprietari între 2-25%. În cadrul proiectelor nu au fost cheltuieli neeligibile.
Contribuţia din partea Fondului European de Dezvoltare Regională şi Bugetul de stat este de maxim 73%, scăzând proporţional în funcţie de contribuţia asociaţiei de proprietari pentru fiecare proiect.
Finanţarea de maximum 500.000.000 de lei va putea fi contractată după obţinerea avizului Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.