Noua formulă de impozitare a bacșișului presupune trecerea sumei pe care clientul vrea să o lase pe bonul fiscal suma variind între 10 și 15% din valoarea sumei pe care o plătește pentru serviciile primite.
Astfel, bacșișul se va înregistra în contabilitate separat și va figura în casele de marcat fiscale sub forma unui articol distinct sub denumirea de... bacșiș.
Este sau nu obligatoriu să lăsăm bacșiș
Impozitul probabil pentru bacșic ar putea fi de 16%, restul banilor trebuind să fie returnați ospătarilor.
"Dupa abrogarea prevederilor care reglementau modul de definire, inregistrare si fiscalizare a bacsisului, OUG 8/2015, organizatiile profesionale si patronale din domeniul HORECA au solicitat public in repetate randuri sa se analizeze posibilitatea introducerii unei noi reglementari a bacsisului in acest domeniu. In prezent, in Romania bacsisul reprezinta o practica intalnita frecvent in special in domeniul restaurantelor si barurilor. Valoarea totala a sumelor de aceasta natura platite si respectiv incasate fiind considerabila", se spune în expunerea de motive a noului proiect de lege.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.