„A sosit timpul să lăsăm cu totul în urmă trecutul colonial”, a declarat guvernatorul general din Barbados, Sandra Mason, într-un discurs ţinut în numele prim-ministrului Mia Mottley.
Barbados a avut o relație lungă și tulbure cu Marea Britanie. A fost locul de naștere al societății britanice sclavagiste, unde, potrivit istoricului barbadorian Hilary Beckles , britanicii „și-au făcut averea din zahărul produs de forța de muncă a sclavilor„ de unică folosință ”, iar această mare bogăție a asigurat locul Marii Britanii ca superputere imperială”, scrie laborhub.org.uk.
Vizele SUA pentru români au fost anulate din cauza COVID-19. Programările care mai sunt acceptate
Barbadorienii încă luptă pentru a obține despăgubiri din Marea Britanie și Europa, după ce o comisie înființată de șefii de guvern din Caraibe a solicitat punerea în aplicare a unui plan de reparație în 10 puncte, pentru a compensa victimele crimelor împotriva umanității, sub formă de genocid, sclavie, comerț cu sclavi și apartheid rasial. Planul include scuze formale complete, un program de dezvoltare a popoarelor indigene, plus transferul de tehnologie și anularea datoriilor către instituțiile occidentale.
Insula s-a aflat sub controlul Marii Britanii din 1627 până la independența din 1966 și este monarhie constituțională, condusă de regină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.