În cadrul discuțiilor purtate, acesta a vorbit în primă fază despre rezultatele aduse de Programul IMM Invest și a menționat și despre câte întreprinderi mici și mijlocii au beneficiat de avantajele puse la dispoziție ale instituției pe care o conduce.
„Prin Programul IMM Ivest, am avut un plafon la 50% din execuția bugetară, practic au fost alocați 6,3 miliarde de lei și au fost epuizați încă din luna mai. Așteptăm acum rectificarea bugetară, ceea ce din punctul nostru de vedere ar fi una pozitivă, în sensul că am informat Comisia Europeană și se poate suplimenta cu 20%, adică la cei 20 de miliarde din care au fost în plafon de garantare în tot programul IMM Invest în trei ani de zile, am mai obținut o derogare de încă cinci miliarde plafon de garantare, să sperăm că la începutul lunii septembrie să putem primi acest plafon de garantare care cred că nu este încă de ajuns pentru solicitările mediului de afaceri.”
Așadar, în anul în curs, conform spuselor directorului FNGCIMM, „au beneficiat de sprijinul IMM Invest 2023 un număr de 7336 de întreprinderi mici și mijlocii. Complementar la IMM Invest din 2020 până în prezent Fondul Național de Garantare a finanțat 75.000 IMM-uri. Valoarea garanțiilor acordată de statul român a fost de 43 de miliarde de lei iar banii privați ai celor 23 de instituții financiar-bancare cu care avem convenții de garantare se ridică la 11 miliarde de euro, aproximativ 55 miliarde de lei.”
„Practic, ca efect de multiplicare în economie, în această perioadă de patru ani de zile, un leu pe care l-a garantat statul român a întors la bugetul de stat 12 lei. Deci avem un efect de multiplicare de 12”, a mai completat Dumitru Nancu despre rezultatele FNGCIMM din acest an.
Pentru a urmări mai pe larg cele discutate în cadrul emisiunii puteți accesa linkul de mai jos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.