Conform sursei citate, acestea înseamnă circa 500 de milioane de lei care intră în economie, dintre care aproximativ 430 de milioane de lei sunt pentru capital de lucru, iar aproape 70 de milioane de lei pentru investiţii. Prin intermediul acestor credite sunt susţinute firme din aproape toate domeniile, cele mai multe cu activitate în comerţ, transport de mărfuri şi persoane, servicii, construcţii şi HoReCa. Totodată, acestea înseamnă susţinerea a peste 18.000 de locuri de muncă.
"Programul IMM Invest a venit în momentul în care economia românească are nevoie de reluarea fluxurilor investiţionale. Rezultatele acestui program se vor reflecta atât la nivelul pieţei forţei de muncă pe termen scurt, cât şi în procesele de inovare şi digitalizare din economia internă pe termen mediu, aspecte fundamentale pentru dezvoltarea durabilă şi continuarea procesului de convergenţă economică europeană. Aceste perspective sunt susţinute şi de potenţialul ridicat de ameliorare a investiţiilor în aproape toate sectoarele - atât cantitativ, cât şi calitativ. Spre exemplu, raportul PIB/investiţii productive se situa la aproximativ 4 în 2019 în România, comparativ cu nivelul de 5 înregistrat în Polonia şi în Uniunea Europeană. Până acum, volumul creditelor aprobate a depăşit 0,4% din totalul investiţiilor productive din România din 2019", declară Andrei Rădulescu, Director Analiză Macroeconomică, Banca Transilvania.
Citește și Oficial BT: Criza medicală, moment de cotitură. Idei pentru investitori
IMM Invest este cel mai mare program de susţinere a IMM-urilor din România din ultimii 30 de ani. Principalele avantaje aduse de acesta sunt următoarele: statul asigură până la 90% din valoarea creditului, dobânda creditelor este subvenţionată integral de stat cel puţin până la final de an, zero comisioane legate de garanţia statului, zero comision de rambursare anticipată a creditului, iar perioada de acordare a garanţiei este de până la 72 de luni.
Directorul general al FNGCIMM, Dumitru Nancu, a declarat, pe 19 mai, că peste 57.800 de întreprinderi mici şi mijlocii s-au înscris în program, acestea totalizând circa 726.200 de locuri de muncă, iar până în prezent au fost aprobate de către bănci circa 5.000 de dosare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.