Controlul a vizat 65 de firme iar aspectul bucătăriilor localurilor, al alimentelor și echipamentelor găsite i-a surprins până și pe ecomisarii veniți în control.
Aproape toate restaurantele controlate au fost cu probleme, fiind găsite alimente mucegăite, unele expirate chiar din 2014, cum este cazul unui local din Delta Dunării. Toate, spun comisarii, sunt un adevărat pericol pentru sănătatea turiștilor.
Au fost aplicate 71 de amenzi în valoare de 502.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate 27 de avertismente.
Peste 41 tone de alimente au fost retrase de la consum definitv, mare parte dintre ele fiind deja distruse. Totodată, au fost oprite temporar de la vânzare alte două kilograme de preparate în valoare de 850 de lei.
Mai grav este însă faptul că, în timpul controalelor, comsiarii au descoperit două restaurante care fuseseră deja verificate și amendate pentru aceleeași definciențe, astfel că după ultimul control, s-a dispus închiderea celor două unități, pentru o perioadă de 6 luni.
''Vrem să asigurăm turiștii, că acestea sunt un cazuri izolate, care nu definesc industria turismului din Delta Dunării, iar membrii Asociației de Management al Destinației Turistice și toți cei angrenați în turism în destinație, au luat și vor lua în continuare măsuri în a oferi servicii de un înalt standard de calitate'', a declarat la Antena 3, Cătălin Țibuleac, Președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.