Printre noutăți se numără adaptarea tehnologiei la cerințele actuale și extinderea finanțărilor pentru proiecte complexe.
Tehnologii actualizate și extinderi finanțate
„Anul acesta, am modificat ghidul programului pentru a introduce tehnologii mai moderne și relevante. De asemenea, am început să finanțăm extinderile pentru corpurile de iluminat, aspect care nu era acoperit de vechile ghiduri. Mai mult, am inclus și sistemele de iluminat cu stâlpi și panouri fotovoltaice, destinate zonelor fără rețea de curent electric. Aceasta a fost una dintre cele mai frecvente solicitări primite, inclusiv din partea orașelor care au zone periferice fără acces la electricitate”, a declarat Adrian Corbu pentru DCNews și DCBusiness.
Performanță și eficiență garantate
Pentru a asigura performanța echipamentelor, ghidul programului prevede condiții stricte. „Am stabilit ca stâlpii cu panouri fotovoltaice să funcționeze timp de minimum 5 zile fără lumină solară. Această cerință a fost bazată pe studii tehnice care au arătat că această durată este sustenabilă. În plus, toate sistemele trebuie să fie dotate cu telegestiune, controlate de primării prin dispecerate sau chiar prin aplicații mobile”, a explicat Corbu.
Eficiență sporită pentru lucrări rapide
Programul este structurat astfel încât să fie implementat rapid și eficient. „Pentru o comună cu sub 5.000 de locuitori și un buget de un milion de lei, montajul corpurilor de iluminat ar trebui să dureze între 5 și 7 zile. Totodată, ghidul prevede finanțarea panourilor fotovoltaice, astfel încât costurile pentru iluminatul public să fie reduse la minimum sau chiar eliminate complet”, a adăugat vicepreședintele AFM.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.