Suprafața perdelor Gunrid funcționează după principiul fotosintezei, înghițind particulele poluante. În acest scop, nu are nevoie decât de lumină. Nu contează de care - naturală sau artificială. O nouă tehnologie la care s-a lucrat timp de mai mulți ani și care este rezultatul colaborării specialiștilor IKEA și ai mai multor instituții din Europa și Asia.
Autorul proiectului, Mauricio Affonso consideră că este cazul ca țesăturile să devină mult mai funcționale, având în vedere problemele de ecologie din marile orașe. ”Articole din materiale textile există în orice casă din lume, astfel că inventând acest tul cu funcție de curățire a aerului, ajutăm la asigurarea unui mediu sănătos în locuințele oamenilor”, spune expertul.
Poluarea aerului, un coșmar
Potrivit datelor ONU, până în 2050, aproximativ 68% din populația planetei va locui în interiorul orașelor, unde calitatea aerului lasă de dorit. Venind în completare, Organizația mondială a sănătății precizează că 91% din locuitorii Terrei desfășoară activități în regiuni unde nivelul de poluare a aerului depășește normele admise. Un factor care provoacă afecțiuni incurabile și decesul a milioane de oameni an de an.
Citește și Ikea scoate mobilă la închiriat. Când începe programul
”Noi nu numai că oferim oamenilor posibilitatea de a respira un aer curat în locuința lor, dar sperăm că proiectul Gunrid va spori atenția societății față de problemele ecologice”, spun cei de la IKEA, menționând că Gunrid va apărea în magazinele companiei în 2020.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.