Pentru o transa de 10 kg, la care se lucrează doar doua ore, înseamna 100 de calupuri de sapun a 100 de grame fiecare. Acestea, vândute cu 10 lei bucata, vă vor aduce venituri de 1.000 de lei.
Cheltuielile cu materiile prime precum uleiuri esențiale, soda caustică, coloranți, arome – nu depasesc 300 de lei. Astfel că profitul pentru numai două ore de muncă este de 700 de lei.
Idei de afaceri pentru cei cu bani puţini. În cât timp îţi scoţi investiţia
Bunicile noastre făceau pe vremuri săpun în cazanul pus pe pirostrii la foc de lemne. Amestecau untura cu soda caustică pentru a obține saponificarea. Îmi amintesc de podul bunicii unde punea săpunul la uscat după ce îl porționa. Săpunul obținut nu mirosea prea grozav dar era excelent pentru spălatul rufelor.
Rețetele pentru obținerea săpunurilor sunt nenumărate și se pot găsi cu ușurință pe internet.
Procesul de fabricare a săpunului nu are nevoie decât de bucătări și instrumentele pe care le găsim tot aici. Spatule, vase, forme sau blatul din lemn.
Vânzarea produselor nu poate fi o problemă, în condițiile în care toată lumea își dorește produse cât mai curate și indite. Vă puteți face reclamă pe Facebook, Instagram sau TikTok. Și dacă vă pricepeți puțin și la fotografie lucrurile sunt pe calea cea bună.
Puteți totodată să vă puneți produsele pe un site de vânzări de unde să primiți comenzi.
Astfel de săpunuri se vând de la 8 lei în sus pentru un săpun de 100 de grame.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.