Pentru a ne atinge acest țel ne putem aventura un pic în lumea afacerilor. Cele mai multe afaceri de succes au plecat de la unele mici, de la câte o idee pusă în practică cu pasiune.
Afaceri cu mâncare
De mâncare are nevoie oricine, iar dacă sunteți o persoană pricepută și pasionată de acest lucru, puteți explora acest domeniu. Specialiştii au calculat că este nevoie de un capital de pornire de maximum 5.000 de euro şi de multă muncă şi pasiune. Şi tot cei care se ocupă de cifre de spun că investiţia se amortizează în maximum trei luni.
De la simple sandvișuri, salate și până la prăjituri sau plăcinte sărate, le putem pregăti și livra celor care lucrează în clădirile de birouri sau corporații.
Citeşte şi Secretul unei afaceri de succes. În câţi ani îşi scoate banii o plantaţie de aluni
Să vă faceți un pic de reclamă nu este dificil. Cu câteva poze plasate pe Facebook sau Instagram, vă puteți face repede un cerc de clienți.
Investițiile sunt minime la început iar timpul acordat nu ia prea mult.
Scrierea de articole
Daca aveți lejeritate în a scrie în general, vă puteți oferii serviciilor celor care au nevoie de acest lucru. Aici nu este nevoie de o investiţie prea mare, poate un computer performant, dar talentul face diferenţa. Şi în acest caz, profitul poate fi substanţial.
În epoca în care afacerile pe internet explodează, site-urile au nevoie de conținut pe care să-l publice. Multe site-uri au o zonă de blog, în care își popularizează serviciile pe care le oferă și unde au nevoie constant de articole noi.
Puteți să vă publicați oferta pe site-urile de vânzări și pe Facebook.
Citeşte şi Invenția unei familii din Harghita, magnet pentru turiştii din toată lumea (GALERIE FOTO)
Probabil că acest mod de a face bani este cel mai puțin costisitor iar timpul alocat îl hotărâți în funcție de programul dumneavoastră.
Aranjamente florale inedite
Dacă aveți un simț estetic dezvoltat și sunteți iubitor de flori, puteți să vă exploatați financiar aceste înclinații.
Fie că este vorba de flori tăiate sau de plante în ghivece, limita este numai imaginația.
Investiția într-o astfel de afacere este undeva la 5.000 de euro însă cea mai bună cale este cea a pașilor mici.
Cel mai sănătos este că plecați de la aranjamente mici, la comandă, ca să reduceți la maximum pierderile.
Reclama o puteți face și aici fără nicio cheltuială, cu fotografii ale creațiilor dvs. postate pe rețelele de socializare. Cert este că dacă aveţi noroc să prindeţi o nuntă de top, puteţi încasa şi 10.000 de euro. Şi in acest caz, ca şi în precedentele talentul primează.
Alte afaceri care necesită pasiune multă şi investiţii minime sunt: confecţionarea de lumânări decorative, cultură de gălbenele, teren de paintball, plantaţie de alun, lavandă de România sau plantaţie de goji.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.