Cătina este un fruct foarte căutat, atât la noi dar mai ales în Occident acolo unde proprietățile curative sunt foarte apreciate. Cătina are un conținut mare de vitamina C și de alți antioxidanți.
Din acest fruct se prepară sucuri și gemuri sau se consumă ca atare.
Cătina este originară din Asia Centrala și are un conținut de 10 ori mai mare de vitamina C decat portocalele sau lămâile. Foarte valoros este uleiul obținut din fructele de cătină, căutat in industria alimentară, cosmetica, farma.
Pe lângă vitamina C, cătina conține și vitaminele E, K,F,P, complexul B (B2,B6,B9,colina, inozitol) dar și fitosteroli sau carotenoizi.
Totuși există producători care spun că a cultiva cătină este mult mai greu decât se crede, având în vedere factori precum condiții meteo sau know-how-ul necesar.
Cultura intră pe rod în anul 3 și mai necesită încă 5.000-6.000 de euro investiție. Kilogramul se vinde cu aproximativ 2 euro.
Consumul de fructe și legume: România la coada UE
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.