Directorii și managerii vor trebui acum să fie prezenți în persoană cel puțin trei zile pe săptămână, iar cei care lucrează la distanță și locuiesc la mai mult de 80 de kilometri de un birou au timp până în august să se mute mai aproape. Vor exista unele excepții pentru angajații cu probleme medicale sau cu serviciul militar, relatează CNN.
Impulsul de revenire la locul de muncă este complicat de eforturile companiei din ultimii ani de a renunța la proprietăți imobiliare.
Firma de consultanță spune că lucrătorii care nu se conformează trebuie să se "despartă de IBM" și că datele de intrare a ecusoanelor vor fi folosite pentru a urmări prezența la birou și a confirma respectarea noii politici.
Renunțarea companiei la munca la distanță a crescut constant după terminarea carantinei generale din SUA. Totodată, directorul general Arvind Krishna a fost foarte vocal în legătură cu preferința sa pentru prezența la birou.
Într-un interviu acordat în luna mai pentru Bloomberg, Krishna a declarat că promovările vor fi mai puțin probabile pentru lucrătorii la distanță.
Mii de muncitori, înlocuiți de AI
Krishna a mai spus că firma intenționează să folosească inteligența artificială pentru a înlocui 7.800 de locuri de muncă în următorii cinci ani.
Anunțând rezultatele celui de-al patrulea trimestru, directorul financiar James Kavanaugh a declarat că firma va cheltui aproximativ aceeași sumă ca anul trecut pentru restructurare. IBM a redus 3.900 de locuri de muncă în ianuarie 2023, dar Kavanaugh a spus că firma face angajări.
IBM nu este singura companie care își constrânge angajații să se întoarcă la birou, deși mulți directori executivi renunță la bătălia pentru a-i determina pe angajați să se întoarcă la birou cu normă întreagă, potrivit unui sondaj realizat de The Conference Board în rândul directorilor executivi.
Doar 4% dintre directorii executivi din întreaga lume spun că vor acorda prioritate readucerii angajaților la birou cu normă întreagă, potrivit sondajului.
În a doua jumătate a anului 2023, marile companii au anunțat că devin mai stricte în ceea ce privește munca de birou – dar nu au impus o revenire completă. În august, directorul executiv al Amazon, Andy Jassy, a declarat că angajații care nu respectă regula celor 3 zile pe săptămână la birou și-ar putea vedea zilele numărate la gigantul tehnologic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.