Dr. Raymond Lai, șeful Autorității de Control al Spitalelor a declarat recent că focarul este îngrijorător și a mai spus că se lucrează intens pentru a opri Candida auris, o infecție fungică, care se răspândește în comunitate.
Potrivit autorității, au existat 136 de cazuri raportate în oraș în primele 10 luni ale acestui an, comparativ cu 20 în întregul an 2019.
Pacienții au între 30 și 60% șanse de a muri, în funcție de ce zonă a organismului este infectată. Autoritatea nu a spus cât de multe cazuri din acest an s-au dovedit fatale.
„Sperăm să controlăm ciuperca în spitale și casele de bătrâni, astfel încât să nu se răspândească în comunitate”, a spus el.
Dr. Raymond Lai a spus că lipsa facilităților pentru izolare din spitalele publice din oraș, lipsă creată de pandemie, ar fi contribuit la creșterea dramatică a numărului de pacienți infectați.
„Unele spitale nu au camere de izolare în secțiile lor de medicină generală, ceea ce înseamnă că pacienții cu Candida auris pot ajunge să stea în același loc cu bolnavi de alte boli ceea ce poate crește șansele de infecție încrucișată”, a spus doctorul Lai.
Cazurile locale au apărut în principal în case de bătrâni și spitale din grupul Kowloon West, inclusiv la spitalul Princess Margaret, spitalul North Lantau și spitalul Yan Chai.
Poți cumpăra vaccin anti-covid. De unde și cât costă. Care sunt riscurile
În timp ce vârstele pacienților au variat de la 21 de ani și până la 101 ani, aproape 80 la sută din cazurile confirmate au avut vârsta de 60 de ani și peste.
Infecția se găsește de obicei în cavitatea bucală, tractul digestiv, piele și vagin și poate varia de la o formă ușoară până la una care ajunge să pună viața în pericol, în funcție de sănătatea pacientului și de ce parte a organismului este infectată.
Lai a spus că infecția s-ar putea răspândi cu ușurință în spitale și case de bătrâni, prin pielea descuamată, iar agentul patogen ar putea rămâne în mediu timp de săptămâni întregi.
Printre cei care au fost mai susceptibili la boală fost pacienți imunocompromiși, cei care au suferit intervenții chirurgicale majore sau care au stat în spital timp îndelungat.
Pentru a se proteja împotriva răspândirii supermicrobilor, lucrătorii din domeniul sănătății ar folosi echipamente medicale separate pentru toți pacienții.
„În prezent, pacienții trebuie să împartă echipamente medicale, dar ne propunem să avem echipamente separate pentru fiecare pacient și să prevenim infecția încrucișată între ei”, a spus Lai.
În timp ce Lai a recunoscut că focarul este îngrijorător, el a subliniat că situația nu este gravă, deoarece numărul cazurilor din Hong Kong a rămas scăzut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.