Publicitate
Acordul va deveni efectiv în primăvara aceasta, iar până atunci Harry şi soţia vor avea reşedinţa atât în Canada cât şi în Marea Britanie. Ei nu vor mai primi fonduri publice de la Coroană, în schimb, vor putea face afaceri profitabile pe cont propriu. Una, poate cea mai importantă, este marca asupra drepturilor de imagine a celor doi, înregistrată ca "Sussex Royal".
Înainte de "retragere", Meghan şi Harry au înregistrat marca în Marea Britanie, iar pe fondul ultimelor evenimente, numeroși oameni de afaceri s-au grăbit să facă același lucru în SUA, Canada şi la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO). O neglijență care pune în pericol întreaga afacere, estimată la 400 milioane de dolari.
În iunie 2019, cuplul a trecut acest nume ca marcă înregistrată, iar de atunci au avut la dispoziţie şase luni pentru a extinde această înregistrare şi în alte ţări, dar la acea dată aveau alte preocupări. Între timp, chiar în ianuarie a fost depusă o solicitare din Europa, iar ulterior Royalmount Spirits a înregistrat marca "Sussex Royal" pentru a vinde băuturi alcoolice şi articole sportive.
Citește și Harry și Meghan dau peste cap bugetul Scotland Yard
Altă solicitare a venit din California unde omul de afaceri Jared Folgeson a făcut acelaşi lucru în Statele Unite, deşi motivele sale nu au fost ghidate neapărat de nevoia de îmbogăţire. Potrivit publicaţiei The Sun, el ar fi dorit să dea astfel "o lecţie" Ducilor de Sussex pentru "a fi mai atenţi la detalii". Acum, dacă vor să recupereze controlul asupra identității lor în Europa și America de Nord, Harry și Meghan trebuie să lupte în instanță.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.