Furia acestor infractori cibernetici s-a accentuat după ce în Marea Britanie a fost reținut un individ de naționalitate română care i-ar fi ajutat pe aceștia la traducerea unor texte în și din limba rusă.
Începând cu seara trecută, Killnet a început so profereze amenințări la adresa securității naționale cât și a sistemului sanitar din România.
Infractorii dau chiar și un ultimatum pentru eliberarea lui Ioan Feher. Acești hackeri sunt însă destul de confuzi în privința identității centățeanului român deoarece într-unul dintre mesajele postate pe unul din canalele Telegram ale Killnet spun că ar fi vorba despre Ioana Feher...
Numărul adreselor IP utilizate pentru atacuri cibernetice, inclusiv de tip Distributed Denial of Service (DDoS), împotriva instituțiilor publice și private din România, a crescut de la 3521 adrese IP în data de 1 mai la peste 11.400 de adrese IP în data de 3 mai, arată datele DNSC.
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) confirmă că atacurile asupra site-urilor din România s-au intensificat, Killnet utilizând atacuri de tip DDoS.
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, marţi, că a fost identificat un cetăţean român, rezident în Marea Britanie, care ar fi indicat hackerilor ruşi de la 'KillNet' ce site-uri din ţara noastră să atace.
"A fost identificată o persoană, bănuită - cetăţean român, rezident în Marea Britanie -, care a susţinut activitatea grupării infracţionale, prin traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracţională şi prin indicarea unor site-uri web din România care ar fi putut fi atacate prin acelaşi mod de operare", a spus Bode, într-o conferinţă de presă.
Ministrul de Interne a adăugat că cetăţeanul era în custodia autorităţilor şi era audiat.
Imediat după aceste atacuri, specialişti ai Ministerului Afacerilor Interne, Direcţiei Generale de Protecţie Internă, Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi din cadrul celorlalte structuri şi instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au desfăşurat activităţi specifice din competenţă, pentru contracararea atacurilor, protecţia site-urilor vizate şi identificarea persoanelor responsabile, în vederea asigurării rezilienţei infrastructurilor IT.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.