Personalul gigantului farmaceutic a fost abordat cu oferte de locuri de muncă false pe Linkedin și WhatsApp. Hackerii au continuat să le trimită documente cu malware-uri concepute pentru a avea acces la computerele lor.
Surse Whitehall au declarat că atacul nereușit a fost „surprinzător” și că modul de operare al hackerilor a fost deja anticipat de agențiile de securitate naționale gata să contracareze astfel de tentative.
Atacurile cibernetice au vizat un „set larg de oameni”, inclusiv personalul care lucrează la cercetarea Covid-19 la Astrazeneca, compania care a dezvoltat unul dintre vaccinurile anti-covid-19 cu cercetătorii de la Universitatea Oxford, potrivit Reuters.
Expert: În vara anului viitor vor exista 10 vaccinuri anti-Covid-19
Înalți oficiali ai serviciilor de informații au avertizat în repetate rânduri că cercetările legate de dezvoltarea vaccinurilor și metodele de fabricație se află pe lista țintelor pentru statele ostile, inclusiv Rusia și China.
Coreea de Nord este, de asemenea, considerată o amenințare viabilă. Statul a fost considerat responsabil pentru atacul cibernetic din 2017 cu malware-ul Wannacry asupra sistemului de sănătate britanic.
La începutul acestei luni, Microsoft a avertizat asupra atacurilor cibernetice din trei state ostile care vizau șapte companii implicate în cercetarea vaccinurilor și tratamentelor Covid-19.
AstraZeneca a refuzat să comenteze.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.