Grupuri de hackeri afiliate cu Coreea de Nord au furat active în criptomonede în valoare de 721 de milioane de dolari din Japonia începând din 2017, a relatat luni cotidianul economic Nikkei, citând un studiu al furnizorului britanic de analiză blockchain Elliptic.
Suma este egală cu 30% din totalul acestor pierderi la nivel global, a precizat Nikkei.
Raportul survine după ce miniștrii de finanțe și guvernatorii băncilor centrale din cadrul Grupului celor Șapte au declarat sâmbătă, într-o declarație, că sprijină măsurile de combatere a amenințărilor tot mai mari reprezentate de activitățile ilicite ale actorilor statali, cum ar fi furtul de criptoactive.
Potrivit Elliptic, care a realizat analiza în numele ziarului japonez, Coreea de Nord a furat un total de 2,3 miliarde de dolari în criptomonede de la întreprinderi între 2017 și 2022.
Te-ar putea interesa și:
FBI spune că hackerii nord-coreeni au dat atacul la criptomonede
Dacă cineva se întreabă de unde și cum procură Coreea de Nord valută, răspunsul este că regimul de la Phenian beneficiază de sprijinul unor grupări de hackeri.
Mai precis, două grupuri de hackeri cu legături în Coreea de Nord au fost responsabile pentru furtul a 100 de milioane de dolari în urma atacului asupra unui serviciu de criptomonede anul trecut, a declarat luni Biroul Federal de Investigații.
Grupurile Lazarus și APT38 au comis atacul din iunie asupra serviciului Horizon Bridge al specialistului în blockchain Harmony, cu sediul în SUA, a precizat FBI într-un comunicat.
Horizon este un exemplu de software care permite trecerea token-urilor criptografice între diferite blockchains. Astfel de poduri cross-chain au devenit anul trecut o țintă ușoară pentru hackeri, cu active criptografice în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari furate în 13 atacuri separate ale podurilor, potrivit Chainalysis.
Pe 13 ianuarie, grupările de hackeri care au legături cu Coreea de Nord au folosit un protocol de confidențialitate numit Railgun pentru a spăla Ether în valoare de 60 de milioane de dolari, a declarat FBI. O parte din această sumă a fost trimisă la mai multe burse criptografice și convertită în Bitcoin, a precizat biroul. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.