Grupul suedez Hennes & Mauritz AB (H&M) a acceptat să plătească în ianuarie un bonus de 500 euro pentru aproximativ 4.000 de angajaţi ai magazinelor din Spania, au anunţat miercuri sindicatele spaniole UGT şi CCOO, după ce rivala Inditex a oferit 1.000 euro asistenţilor de vânzări din Spania, transmite Reuters.
Cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte din lume au răspuns solicitărilor angajaţilor lor de a fi mai bine plătiţi în contextul inflaţiei ridicate.
"Bonusul acordat de H&M este mai scăzut dar mai mulţi angajaţi vor beneficia de el", a explicat Lucia Trenor, reprezentant al CCOO, adăugând că bonusul Inditex, care va fi plătit în februarie 2023, depinde de numărul de ore pe care le lucrează asistenţii de vânzări.
Reprezentanţii H&M nu au răspuns solicitărilor de a comenta informaţia.
Grupul suedez va plăti 500 euro tuturor angajaţilor magazinelor sale care lucrează în Spania cel puţin din ianuarie 2022, şi 250 euro celor care au lucrat cel puţin şase luni.
Sindicatele continuă negocierile, pentru a obţine salarii mai mari, dincolo de bonus.
Citește și Membrii Board-ului Lufthansa vor primi bonusuri pentru 2021 şi 2022
Fondul de stabilizare economică al Guvernului Germaniei a salvat Lufthansa de la faliment în timpul pandemiei cu un pachet de sprijin în valoare totală de 9 miliarde de euro. În septembrie, autorităţile de la Berlin au vândut toate acţiunile pe care le mai deţineau la Lufthansa.
Un purtător de cuvânt al Lufthansa a declarat pentru Handelsblatt că banii nu vor fi plătiţi până în 2025, cu condiţia ca totul să meargă bine până atunci, ceea ce înseamnă că plăţile nu vor fi retroactive, ci parte a unui bonus pe termen lung. Citește mai departe AICI
Citește și Rușii nu se mai îmbracă la Prada. Purtați ce aveți!
Grupul spaniol Inditex SA, proprietarul magazinelor Zara, urmează exemplul altor branduri occidentale care şi-au suspendat operaţiunile în Rusia, în urma invadării Ucrainei şi a impunerii de sancţiuni economice. Şi H&M, al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial a anunţat miercuri că suspendă temporar toate vânzările în Rusia. Compania suedeză a precizat că este "profund îngrijorată" de derularea tragică a evenimentelor în Ucraina şi s-a declarat "alături" de toţi oamenii care suferă.
"În actualele condiţii, Inditex nu poate garanta continuitatea operaţiunilor şi condiţiile comerciale din Rusia, şi temporar îşi suspendă activitatea. Investiţia în Rusia nu este relevantă din punct de vedere financiar", a precizat într-un comunicat grupul spaniol. "Cei peste 9.000 de angajaţi din Rusia vor beneficia de un plan special de sprijin", a dat asigurări Inditex. Citește mai departe AICI
Citește și Finlanda vrea să reinventeze industria de confecții
Pentru un ochi neavizat, mostrele de fibră reciclată de la Infinited Fiber seamănă cu lâna: moale, pufoasă și de culoare crem. Alava explică faptul că produsul este obținut printr-un proces complex, în mai multe etape, care începe cu mărunțirea textilelor vechi și îndepărtarea materialelor sintetice și a coloranților și se termină cu o nouă fibră, regenerată din celuloză extrasă.
Această fibră finită poate apoi "să intre pur și simplu în procesul tradițional de fabricație”, înlocuind bumbacul și fibrele sintetice, pentru a produce orice, de la cămăși și rochii la blugi din denim. O mare parte din știința implicată în producerea fibrei există încă din anii 1980 ... Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.