El susţine că această măsură este o chestiune de echitate, corectitudine faţă de restul categoriilor care fac aceste plăţi.
„Este exclus să creştem TVA. Aşa cum spunea şi premierul nu ne dorim creşterea de taxe sau introducerea de noi taxe, dar există o discuţie legată de excepţii la plata impozitului pe salarii sau pe venit şi excepţii la plata contribuţiilor", a spus Dan Vîlceanu la Antena 3.
El a adăugat că toate excepţiile la momentul de faţă de la plata impozitului pe salariu, pe venit şi excepţiile legate de contribuţii, plus excepţii legate de impozite şi taxe Locale sunt undeva la 3% din PIB.
Subiectul eliminării scutirii de la plata impozitului de către companiile din IT a fost în dezbatere şi în primăvara anului trecut, măsura fiind susţinută de premierul de atunci, Ludovic Orban. Potrivit acestuia, dacă ar renunţa la scutirea de impozit pe venit în cazul angajaţilor din IT&C, guvernul ar câştiga 196 de milioane de euro pe an.
Ministrul Finanțelor a spus cu cât ar putea crește punctul de pensie de la 1 ianuarie 2022
În noiembrie 2020 erau 100.000 de angajaţi din IT scutiţi de impozitul pe venit, conform bilanţului fostului ministru al comunicaţiilor Alexandru Petrescu.
Câştigul salarial mediu net al angajaţilor din IT este cel mai mare din economie, de mai mult de 8700 de lei în iulie 2021, conform datelor INS.
Scutirea de la plata impozitului pe venit a angajaţilor din IT a fost introdusă în 2001, pe vremea guvernului Adrian Năstase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.