Guvernul nu a mai plătit factura la curent din luna Aprilie.
Cei de la Palatul Victoria au consumat 127.000 kW în luna Martie a acestui an, comparativ cu luna Martie a anului trecut când au avut un consum 148.000 kW. Deși au redus consumul în acest an, factura este mai mare, adică de 125.000 de lei pentru luna Martie a acestui an, față de luna Martie a anului trecut când era de 94.000 de lei.
Deocamdată cei de la Palatul Victoria nu au primit facturile pentru a-și achita datoriile la energia electrică.
Răspunsul oficial al Guvernului:
”Valoarea ultimei facturi la energie electrică a fost de 125.316,35 de lei, TVA inclus, aferentă lunii martie 2022, ulterior furnizorul de energie electrică fiind înlocuit cu Hidroelectrica, iar acest furnizor de energie electrică nu a emis încă facturile de consum pentru perioada aprilie-septembrie 2022.
Referitor la planurile de reducere a consumului pentru Palatul Parlamentului, din păcate nu vă putem oferi informații, dar vă putem spune că pentru palatul Victoria s-a depus o solicitare privind finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, în vederea reabilitării termice și energetice a Palatului Victoria, conform ghidului specific privind regulile și condițiile aplicabile finanțării din fondurile europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență și a fost redus programul de iluminat arhitectural al Palatului Victoria cât și cel ambiental al sălilor de ședință”, se arată în răspunsul Guvernului.
Bogdan Badea- director Hidroelectrica
"Începând cu 1 Aprilie a intrat în vigoare Ordonanța 27 care a adus modificări semnificative în ceea ce privește sistemul de facturare, din perspectiva Hidroelectrica pe lângă necesitatea adapării la noile schimbări legislative care presupun modificări, noi suntem într-un proces de digitalizare a întregului sistem informatic pe partea de facturare, care să fie capabil să gestioneze fluxul mare de clienți din ultim vreme, astfel încât cele 2 cauze fiind suprapuse au generat anumite întârzieri în emiterea facturilor"
Și-a plătit Guvernul anticipat, fără factură? (Oficialii sfătuiesc româniica în cazul în care nu primesc factură să plătească anticipat)
"Nu există o astfel de practică de a se plăti anticipat, ceea ce se poate din punctul nostru de vedere, se pot face reeșalonări", a declarat Bogdan Badea- director Hidroelectrica pentru Antena3.
Citește și: Ziua şi varianta privind majorarea pensiilor. Se ia în calcul creşterea în două tranşe
Este aproape ziua şi propunerea privind majorarea pensiilor românilor. Iar cea mai nouă variantă luată în calcul este, acum, ca pensiile să crească anul viitor în două tranşe. După lungi discuții, coaliția de guvernare ia în calcul să crească pensiile în două tranșe, anul viitor. Așadar, de la 1 ianuarie, o prima creștere, dar doar cea prevazută de lege. Una care să acopere creșterea inflației pe 2021, plus creșterea economică, adică o creștere în jur de 6 procente pentru punctul de pensie. Restul de până la 10 la sută ar putea fi dat la mijlocul primăverii, în luna aprilie, anunţă Antena 3.
Ce a declarat premierul Nicolae Ciucă despre pensii
Premierul Nicolae Ciucă a făcut noi declaraţii cu privire la viitoarea majorare a pensiilor. Procentul de majorare a pensiilor trebuie să se încadreze în posibilităţile bugetare şi nu ar trebui să fie mai mare de 11%, având în vedere că orice depăşire "impactează" pe deficitul la bugetul de pensii, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.
El a fost întrebat într-o conferinţă de presă, la finalul vizitei pe Platforma Industrială Dacia Mioveni, în judeţul Argeş, dacă s-a stabilit un procent clar privind majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023.
"Vom face în aşa fel să avem cât mai curând proiectul de buget pe anul viitor pe masa Guvernului. Este un proces diferit, pentru că este pentru prima dată când realizăm astfel în ţara noastră bugetul şi, în felul acesta, şi bugetarea pe programe şi de aceea am temporizat un pic, am încetinit ritmul de realizare a proiectului de buget pentru anul viitor. Fiecare dintre ministere lucrează să-şi alinieze toate procesele interne, astfel încât să putem să realizăm această bugetare pe programe. În ceea priveşte procentul, am să continui să afirm că el trebuie să se încadreze în posibilităţile bugetare, dar undeva nu mai mult de 11%, pentru că orice procent dincolo de 11% impactează pe deficitul la bugetul la pensii ", a declarat premierul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.