Acordul de împrumut, în valoare de 50 milioane euro, semnat la Bucureşti la 1 august 2018, este coordonat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi este implementat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), precizează Guvernul.
"Pentru a asigura condiţiile necesare pentru îndeplinirea în totalitate a obiectivului proiectului, respectiv îmbunătăţirea siguranţei seismice şi a rezistenţei la dezastre a unor facilităţi critice şi de intervenţie în situaţii de urgenţă, MAI a solicitat Ministerului Finanţelor (MF) majorarea cu circa 92 milioane euro a împrumutului. Suma reprezintă necesarul estimat de fonduri pentru asigurarea îndeplinirii obiectivului proiectului, prin finalizarea contractelor de execuţie a lucrărilor aflate în diverse stadii de execuţie, faze de proiectare sau proceduri de achiziţie. Fondurile alocate iniţial vor asigura intervenţia doar pentru cele 10 clădiri pentru care au fost demarate investiţiile, faţă de cele 35 de clădiri avute în vedere în proiect.", se arată într-un comunicat al Executivului.
Cheltuielile aferente proiectului, reprezentând echivalentul sumelor împrumuturilor şi, după caz, contribuţiei române la finanţare, se asigură din sumele aprobate, cu această destinaţie, în bugetul MAI, în condiţiile legii, precizează sursa citată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.