În privința pensiilor private, Guvernul abrogă prevederea care impunea administratorilor de fonduri de pensii să verse până la finalul acestui an obligațiile suplimentare de capital social minim, în valoare de 5 milioane de euro, lucru care a fost confirmat de Ionel Dancă.
"Prin proiectul de lege adoptat astăzi în Guvern salvăm pilonul 2 de pensii administrat privat, este o chestiune pentru care Guvernul Orban a militat întotdeauna - de a stimula şi încuraja sistemele alternative pentru acumularea unor pensii private. În acest sens, au fost corectate măsurile care ar fi dus la distrugerea şi naţionalizarea pilonului 2 de pensii. Prin proiectul de lege se renunţă la cerinţele legate de elaborarea suplimentară de capital pentru administratorii fondurilor de pensii, se reduc comisioanele de administrare pentru Casa de Pensii şi ASF, lăsând mai mulţi bani în conturile participanţilor la fondurile la pilonul 2 de pensii. Se elimină şi opţionalitatea participanţilor între pilonul 1 şi pilonul 2 de pensii", a spus Dancă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
Violeta Alexandru a spus care este cuantumul pensiei minime în 2020
OUG 114 permitea celor care au contribuit la Pilonul II de pensii timp de 5 ani, să se poată retrage și să-și mute banii pa fondul de pensii publice, acum însă, urma noilor modificări, acest lucru nu mai este posibil.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.