"În materie de fiscalitate ecologică vom continua pe traiectoria prevăzută. A nu o face ar fi inconştienţă", a spus De Rugy, într-un interviu pentru "Le Parisien".
Protestele "vestelor galbene", numele sub care este cunoscută această mişcare creată pe reţelele de socializare, fără tutela vreunui partid sau sindicat, au fost determinate de anunţul Guvernului privind scumpirea carburanţilor. Conform datelor oficiale, 409 persoane au fost rănite în timpul manifestaţiilor, din care 14 grav, şi până la 282 au fost arestate.
Executivul francez a aprobat o majorare a taxelor pentru carburanţi de 7,6 eurocenţi pe litru pentru motorină şi de 3,9 eurocenţi pentru benzină, pentru reduce utilizarea autovehiculelor poluante şi a promova energia curată.
Începând din ianuarie se vor aplica taxe suplimentare de 6 şi, respectiv, 3 eurocenţi.
"Trebuie să menţinem ritmul pentru măsurile noastre care ne vor ajuta să scăpăm de dependenţa de petrol şi să evităm ca (o majorare a preţului barilului) să ne afecteze economia", a afirmat De Rugy.
În opinia sa, nemulţumirea faţă de preşedintele Emmanuel Macron exprimată sâmbătă de cei circa 300.000 participanţi la proteste este "rezultatul neliniştii", dar "este dificil să mulţumeşti lumea în numai 18 luni".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.