Prestigiosul cotidian de afaceri, care citează "surse apropiate de acest dosar", susţine că ordinul a venit din partea Comitetului pentru investiţii străine.
Grindr aparţine specialistului în jocuri online Beijing Kunlun Tech, care a plătit 93 de milioane de dolari în 2016 pentru a cumpăra 60% din acţiunile aplicaţiei, apoi 152 de milioane de dolari în 2018 pentru a deţine 100% din companie.
Potrivit The Wall Street Journal, această companie "nu ar avea altă alegere decât să ofere informaţii despre utilizatorii Grindr dacă guvernul chinez îi cere acest lucru, sunt de părere politicienii americani".
Citește și: Spionajul economic chinez mai face o victimă
Cotidianul evocă şi ideea unui "şantaj" efectuat de către China, care ar ameninţa utilizatorii să îşi dezvăluie homosexualitatea şi ar cere administratorilor aplicaţiei o serie de informaţii sensibile despre utilizatori.
Jurnaliştii de la The Wall Street Journal îşi imaginează "şi scenarii mai elaborate", în care utilizatorii Grindr ar fi reperaţi, graţie sistemului de geolocalizare folosit de aplicaţie, şi identificaţi în calitate de angajaţi ai unor agenţii sau în administraţia centrală chineză.
The Wall Street Journal precizează că reprezentanţii Grindr, Beijing Kunlun Tech, Trezoreriei americane şi Ambasadei Chinei la Washington au refuzat să facă orice fel de comentarii pe această temă.
Aplicaţia Grindr, lansată în 2009, este accesată în fiecare zi de milioane de utilizatori care provin din comunitatea LGBTQ.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.