"Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,8 lei/kWh. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 kWh la 500 kWh pentru care se calculează acest preţ. Practic reiese o compensare de 0,291 lei/kWh, ceea ce va însemna că la consumatori se va percepe 0,68 bani/kWh”, a declarat Nicolae Ciucă.
”De asemenea, pentru IMM-uri, pentru consumatorii mari, practic cei non-casnici va fi plafonat preţul la 1 leu/kWh. La gaz, plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei/kWh, iar limita de consum pentru cinci luni va creşte de la 1.000 la 1.500 kWh. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33% la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei/kWh. De asemenea, pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industrie alimentară, se va asigura un preţ de 0,37 lei/kWh", a anunţat, luni seara, Nicolae Ciucă.
”În același timp am luat decizia ca toate facturile greșite să fie stornate fără ca oamenii să fie debranșați sau să li se aplice penalități,a mai spus primul ministru.
Premierul a mai adăugat că măsurile se vor aplica de la 1 februarie până la 31 martie.
Confederații patronale și sindicale cer înghețare prețurilor timp de un an
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.