Scopul este de a dezvolta "un vaccin candidat care să răspundă la variantele care apar" în timpul pandemiei, potrivit unui comunicat.
Noul vaccin va viza variantele care au apărut deja şi cele care ar putea apărea mai târziu, potrivit celor două grupuri farmaceutice.
Cercetările vor începe imediat cu speranţa că vor fi finalizate în 2022, cu condiţia să obţină undă verde din partea autorităţilor sanitare.
Ajutoare de STAT pentru FIRMELE din ROMÂNIA în 2021 (VIDEO)
Acordul prevede că GlaxoSmithKline va plăti 150 de milioane de euro start-up-ului german, ceea ce va permite britanicilor să deţină drepturile asupra noului vaccin în toate ţările, cu excepţia Germaniei, Austriei şi Elveţiei.
"Credem că următoarea generaţie de vaccin va fi crucială în lupta împotriva COVID-19", a declarat Emma Walmsley, directoare generală a GSK.
GSK a menţionat în comunicat că va ajuta, într-o primă fază, anul acesta la producerea unui prim vaccin deja dezvoltat de CureVac, care se află în prezent în faza 3 a studiilor clinice.
GlaxoSmithKline s-a angajat să producă până la 100 de milioane de doze, în timp ce propriul vaccin dezvoltat împreună cu Sanofi suferă întârzieri şi nu va fi gata până la sfârşitul anului 2021, din cauza unor rezultate mai puţin bune decât se aştepta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.