În ziua întâlnirii lor cu comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, şefii companiilor de telecomunicaţii au făcut apel la UE să "soluţioneze în mod activ fragmentarea pieţei telecomunicaţiilor din Europa".
Probleme în Hong Kong. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în ultimii 15 ani
Sectorul telecomunicaţiilor este inclus în noul plan al Comisiei Europene de creare a unor campioni industriali şi de revizuire a politicii de concurenţă.
Într-o scrisoare semnată de şefii marilor grupuri europene de telecomunicaţii, aceştia îşi declară sprijinul pentru o decizie prin care Europa să aibă "o politică industrială pentru a deveni lider în sectorul digital", ceea ce ar ajuta sectorul în lupta sa cu marile companii tehnologice din SUA.
Directorii firmelor de telecomunicaţii susţin că vor să lucreze cu Comisia Europeană pentru "a transforma ambiţia în realitate".
"Aceasta necesită reglementări stabile şi sustenabile pe plan intern, dar şi reglementări corecte şi echilibrate pentru a concura cu jucătorii globali", se arată în scrisoarea semnată de şefii Vodafone, Liberty Global, Deutsche Telekom, Orange, BT, KPN, Telecom Italia, Telefonica şi alte opt companii mai mici care fac parte din European Telecoms Network Operators (ETNO).
Stephen Howard, analist în domeniul telecomunicaţiilor la HSBC, apreciază că dezbaterea în jurul politicii de concurenţă din Europa a fost determinată de "fantoma Alstom-Siemens", tranzacţia industrială franco-germană blocată de Vestager în februarie.
Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă - fost director al France Telecom - a indicat că politicile de concurenţă trebuie adaptate deoarece companiile din Europa se luptă cu rivalele din SUA şi China.
Vodafone, Liberty Global, Deutsche Telekom şi Orange (fostul France Telecom) au o prezenţă importantă pe piaţa din România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.