Cu ocazia salonului VivaTech, ce-și va deschide mâine porțile la Paris, grupul a explicat că dorește să mizeze pe inteligența artificială și știința datelor pentru a-și accelera ritmul descoperirilor științifice.
Implementarea programelor de inteligență artificială ar trebui să permită companiei să reducă, în primul rând, timpul afectat lucrărilor de cercetare datorită unor modelări predictive mai bune și automatizării activităților considerate a fi consumatoare de timp.
Doar câteva ore
Ideea este de a accelera procesele de cercetare de la mai multe săptămâni la doar câteva ore și de a îmbunătăți identificarea potențialelor ținte cu 20% până la 30% în domenii terapeutice precum imunologia, oncologia sau neurologia.
Pentru a face acest lucru, Sanofi intenționează să implementeze aplicația sa „plai”, dezvoltată în colaborare cu platforma de inteligență artificială Aily Labs, care oferă o vedere la 360° asupra tuturor activităților companiei.
Această aplicație reunește datele interne disponibile ale companiei și valorifică puterea inteligenței artificiale (AI) pentru a oferi informații în timp util și scenarii predictive personalizate.
Marele artist japonez Takashi Murakami se teme de Inteligența Artificială
Jonglează cu NFT-uri și cu universul virtual, construind punți între arta tradițională, cultura pop și jocurile video. Și cu toate acestea, la 61 de ani, Takashi Murakami, unul dintre cei mai mari artiști ai lumii, mărturisește că nutrește o oarecare "teamă" față de inteligența artificială.
"Lucrez cu teama că, într-o bună zi vor fi înlocuit" de AI, a declarat pictorul care a reușit să îmbine arta cu animația și care a colaborat cu cele mai importante nume din cultura urbană modernă. ”Este la fel cu apariția Apple II, care i-a alungat pe mai vârstinicii specialiști în design, înlocuiți rapid cu tineri pricepuți la a mânui programele noului computer la fel de bine ca pensula și culorile”, a spus Murakami cu ocazia unei expoziții unde au fost prezentate aproximativ patruzeci dintre lucrările sale și care s-a deschis sâmbătă la galeria Gagosian din Le Bourget (Seine-Saint-Denis). Citește în continuare AICI
Inteligența artificială îi sperie pe piloți. Care este marea lor teamă
Constructorii de avioane și-au propus să introducă și mai multe elemente de automatizare cu ajutorul inteligenței artificiale, spre disperarea piloților.
Sindicatul național francez al piloților de linie (SNPL) s-a declarat îngrijorat în legătură cu planurile constructorilor de aeronave de a automatiza și mai mult aeronavele cu ajutorul inteligenței artificiale, care ar putea înlocui în cele din urmă unul dintre piloții de la bord.
În cadrul unei conferințe de presă, președintele SNPL, care reprezintă trei sferturi dintre piloții francezi, a criticat "un fel de gând nebunesc al inginerilor care visează să creeze computerul perfect care ar putea înlocui pilotul uman". "Tragem un semnal de alarmă asupra acestui proiect", a adăugat Karine Gély. Citește în continuare AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.