Aceste tactici au avut ca scop subminarea legitimităţii democratice a UE şi au fost folosite subiecte controversate pentru a creşte furia publicului, conform unor dovezi obţinute de instituţii de la Bruxelles.
„Dovezile strânse arată o activitate continuă şi susţinută de dezinformare din partea unor surse din Rusia care are ca scop diminuarea prezenţei la vot şi influenţarea preferinţelor votanţilor. Au fost acoperite subiecte variate, de la contestarea legitimităţii democratice a UE până la exploatarea unor dezbateri publice pe subiecte precum imigraţia şi suveranitatea”, se arată în analiză.
Recent, Kremlinul a fost suspectat de atacuri cibernetice asupra unor instituţii internaţionale de la Haga la sfârşitul lui 2018 iar oficialii occidentali suspectează Rusia că s-ar afla şi în spatele unui atac cibernetic asupra misiunii UE din Moscova.
Scepticism la Bruxelles în ce privește economia României
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.