A fost stabilită o zonă de siguranţă de trei kilometri în jurul fermei şi o zonă de monitorizare de zece kilometri, unde sunt interzise comerţul şi transportul animalelor şi a ouălor.
Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor din Bulgaria a demarat o investigaţie în acest caz.
Şi în decembrie BFSA a raportat noi cazuri de păsări infectate cu virusul H5N8 la o fermă privată din satul Kosovo, lângă oraşul Vidin, la graniţa cu România.
Citește și: După gripa porcină și gripa aviară, debutează o nouă molimă, boala vacii nebune
Recent autorităţile veterinare au anunţat că au sacrificat peste 100.000 de pui şi peste 16.000 de raţe după ce virusul gripei aviare a fost descoperit la o fermă de raţe şi una de pui din sudul Bulgariei.
Până acum nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni însă descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să ţină păsările închise.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.