Curățătoriile și alte servicii asemenea au concediat personal, în timp ce recuzitierii au vândut materialele de care dispuneau pentru a trece peste greutățile financiare, arată Reuters.
Estimările preliminare plasează costul economic la peste 6 miliarde de dolari în materie de salarii pierdute și în impactul asupra afacerilor din California și din alte state mari producătoare, cum ar fi Georgia și New Mexico, deoarece majoritatea producțiilor de film și televiziune cu scenarii au fost oprite.
Cu toate că marile studiouri își vor relua curând activitatea este puțin probabil ca Hollywood-ul să revină la ritmul frenetic de dinainte. Studiourile se confruntă acum cu costuri mai mari ale forței de muncă, cu scăderea veniturilor din reclamele televizate și cu un Wall Street din ce în ce mai sceptic.
Membrii WGA (scenariștii) au intrat în grevă în luna mai, urmați în iulie de membrii sindicatului artiștilor interpreți SAG-AFTRA.
Scenaristii s-au întors la lucru în septembrie după ce au obținut creșterile salariale dorite, limitări ale utilizării inteligenței artificiale și unele beneficii.. Actorii de la Hollywood au obținut câștiguri similare în cadrul unui acord provizoriu încheiat cu studiourile pe 8 noiembrie.
Președintele SAG-AFTRA, Fran Drescher, a declarat că noul contract are câștiguri "istorice". Însă, cu toate acestea, dacă fuga talentelor persistă, efectul poate avea implicații pe termen lung pentru Hollywood, care s-a bazat mult timp pe un aflux constant de muncitori atrași de industria americană de film.
Companiile au început să concedieze mii de muncitori și să reducă cheltuielile cu conținutul cu miliarde de dolari. Disney, de exemplu, le-a spus investitorilor, în cadrul unei teleconferințe recente privind câștigurile, că se așteaptă ca cheltuielile pentru conținut în anul fiscal 2024 să totalizeze 25 de miliarde de dolari, cu 2 miliarde de dolari mai puțin decât în anul precedent.
Moody's Investors Service estimează că noile acorduri de muncă vor costa studiourile între 450 și 600 de milioane de dolari în plus pe an, în mod colectiv. Analistul Neil Begley prezice că firmele vor încerca să absoarbă costurile angajând mai puțini actori de primă mână, făcând mai puține filmări la fața locului sau reducând cheltuielile pentru efecte speciale și post-producție.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.