Deocamdată însă, greva este cea mai lungă din istoria unei întreprinderi deținută de concernul sudeze. În orice caz, așa susțin liderii de sindicat.
“Este cea mai lungă grevă de la Electrolux România,” a declarat Sorin Faur “Nu este cea mai lungă din România. Am găsit una mai lungă la Călărași”, a adăugat el, în condițiile în care protestatarii au avertizat că hotărâți să nu cedeze.
Greva foamei
Mai mult, muncitorii se gândesc inclusiv să intre în greva foamei și continuă să ceară demisia conducerii fabricii de la Satu Mare, lăudați de reprezentanții suedezi, scrie presa locală.
Citește și Tichetele de masă nu le-au primit. În schimb au plătit impozit
”De cinci, șase ani, angajații Electrolux au trebuit să accepte un salariu care a reprezentat o permanentă scădere a puterii de cumpărare. Crește salariul cu 3% și gazul și curentul cu 20%. Ei ar fi trebuit să înțeleagă această situație de criză. E adevărat că au venit în România că sunt costuri reduse de muncă. Dar trebuie să aibă în vedere că și România se aliniază Europei. Nu este normal ca un om care lucrează, de multe ori 10 ore pe zi, lucrează sâmbăta, […] să nu aibă bani să își plătească gazul, să își ducă copiii la școală. Nu e normal nicăieri în lume,” a spus un lider de sindicat, citat de PresaSM.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.