Noua ofertă le-ar oferi membrilor o creștere de 30% pe durata de patru ani a contractului, cu o creștere imediată de 12%, arată CNN.
Anterior, directoratul Boeing a propus o creștere salarială de 25% și creșterea imediată de 11%. Membrii sindicatului s-au împotrivit acestei oferte înainte de începerea grevei.
„V-am ascultat feedback-ul”, se arată într-o declarație a Boeing adresată membrilor de sindicat pe site-ul său. „Am făcut îmbunătățiri semnificative pentru a oferi mai mulți bani în domenii-cheie”.
Noua ofertă a dublat, de asemenea, bonusul la semnare, ajungând la 6.000 de dolari, și a crescut suma cu care Boeing va contribui la planurile membrilor de sindicat, pentru a compensa contribuțiile făcute de aceștia. Cu toate acestea compania nu a restabilit planul de pensii pe care membrii de sindicat îl revendică și pe care l-au pierdut în urmă cu 10 ani în urma unui acord de muncă anterior.
Impactul grevei asupra Boeing
Greva, care a adus producția de avioane comerciale aproape de oprire, este prima din ultimii 16 ani pentru Boeing. În ciuda numeroaselor sale probleme - inclusiv pierderi de peste 33 de miliarde de dolari în ultimii cinci ani - Boeing este încă o forță majoră în producția americană. Boeing este cel mai mare exportator al țării și, conform propriilor estimări, contribuie cu 79 de miliarde de dolari la economia americană, susținând 1,6 milioane de locuri de muncă directe și indirecte la furnizorii răspândiți în toate cele 50 de state.
Într-o decizie care a avut loc chiar înainte de începerea grevei, 95% din membrii sindicatului au votat împotriva acordului de muncă provizoriu anterior. Compania a declarat că noua ofertă este condiționată de ratificarea unui contract până la 27 septembrie.
Dar sindicatul a declarat că noua ofertă „nu merge suficient de departe pentru a răspunde preocupărilor dumneavoastră, iar Boeing a ratat ținta cu această propunere”.
De ce au refuzat angajații Boeing oferta inițială
Sindicatul a declarat că nu va exista un vot de ratificare din partea muncitorilor până la termenul limită de 27 septembrie, deoarece nu există suficient timp pentru a informa membrii cu privire la ofertă și deoarece aceasta a fost o ofertă unilaterală din partea companiei, nu ceva la care s-a ajuns prin procesul de negociere.
De asemenea, organizația a criticat Boeing pentru că a anunțat punctele principale ale ofertei în timp ce aceasta era încă analizată de comitetul de negociere al sindicatului.
„Ei încearcă să creeze o prăpastie între membrii noștri și să ne slăbească solidaritatea cu această strategie de dezbinare”, a declarat sindicatul. „Această tactică este o dovadă flagrantă de lipsă de respect față de voi - membrii noștri - și față de procesul de negociere. Boeing nu are dreptul să decidă când sau dacă votați”.
„Este vital să negociem o rezolvare a acestei greve”, a afirmat sindicatul în declarația sa de luni. „Am contactat compania pentru a cere să se angajeze fie în discuții directe, fie într-o discuție mediată. Compania a refuzat să se întâlnească pentru discuții suplimentare; prin urmare, nu vom vota pe 27.”
Luni, sindicatul, care are peste 33.000 de angajați în grevă, a emis o declarație în care a afirmat că încă analizează noua ofertă. Sindicatul a declarat că îmbunătățirile aduse ofertei față de acordul preliminar anterior arată că membrii au avut dreptate să respingă oferta anterioară și să ceară mai mult.
„Această veste validează fiecare pas pe care angajații Boeing, care muncesc din greu, l-au făcut pe linia de pichetare până acum”, a declarat Brian Bryant, președintele internațional al IAM. „Angajații știau că directorii Boeing pot face mai mult, iar acest lucru arată că lucrătorii au avut dreptate tot timpul. Propunerea va fi analizată pentru a vedea dacă este la înălțimea sarcinii de a-i ajuta pe lucrători să câștige un teren adecvat sacrificiilor anterioare.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.