"Economia continuă să se confrunte cu provocări semnificative, în special din cauza îndelungatei perioade de criză. Printre provocări se află nivelul ridicat al creditelor neperformante (NPL), datoria ridicată. Sustenabilitatea datoriei s-a îmbunătăţit după măsurile aprobate de Eurogrup anul trecut", se arată în documentul BoG.
De asemenea, apreciază Banca Centrală a Greciei, menţinerea unui excedent bugetar primar ridicat pentru o perioadă extinsă, în special când este însoţită de un nivel ridicat al impozitării şi reduceri ale investiţiilor publice, reprezintă de asemenea o provocare semnificativă, afectând redresarea economiei.
Citește și Aeroportul din Atena, de vânzare. Se caută cumpărători
Autorităţile de la Atena s-au angajat să atingă un surplus bugetar primar, care exclude sumele alocate pentru serviciul datoriei, de 3,5% din PIB până în 2022 şi de 2,2% din PIB până în 2060.
De asemenea, Banca Centrală a Greciei a cerut un ritm mai rapid al privatizărilor şi o politică mai agresivă pentru atragerea investitorilor străini. Grecia, a cărei datorie publică se ridică la 180% din PIB, a primit ajutoare financiare în valoare de 280 miliarde de euro începând din 2010.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.