El a precizat că acest program ar putea fi lansat în cursul săptămânii viitoare.
"Vom lansa probabil un program săptămâna viitoare. Am remodificat programul de micro-industrializare cu granturi de până la 200.000 de euro şi încercăm să-l ducem în mod special către producţia de materiale sanitare. Aşa cum am spus, această criză ne-a învăţat că dependenţa de importuri din China şi din alte ţări, nu din UE, unde suntem membri, ne-a făcut foarte fragili în faţa unei crize de o asemenea amploare. Vom dori să producem materialele esenţiale în ţară şi vom începe prin măsuri mai mici întâi, cum vorbeam de acest grant de 200.000 de euro pe care vrem să-l dăm pentru companii să îşi adapteze special liniile de fabricaţie pentru materialele sanitare pentru început. Vorbim de altceva, nu de liniile de credit de care se vorbea. Nu avem mulţi bani pe această linie, dar vrem să începem să vedem ce companii şi câte vor putea să acceseze aceşti bani", a explicat Virgil Popescu, la Realitatea TV.
Covid-19. Criza echipamentelor de protecție. Medicii se îmbracă în saci de gunoi
Întrebat dacă autorităţile se gândesc la măsuri de relaxare fiscală după criza generată de pandemia de coronavirus, ministrul Economiei a răspuns: "Evident că va trebui o relaxare fiscală, dar vor trebui dozate măsurile în aşa fel încât după criză companiile să ajungă cel puţin la nivelul de producţie şi încasări şi venituri la care au fost înainte de criză şi pentru asta trebuie stimulate uşor-uşor, treptat, prin reducerea taxelor şi încurajarea producţiei".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.