Explicând schimbările planificate, Richard Gingras, vicepreşedinte al Google responsabil cu informaţiile, a explicat joi pe blogul Google că vor fi prioritizate sursele originale ale unei informaţii, articolele care necesită multă muncă sau competenţele unui investigator experimentat.
Articolele care prezintă o "muncă de investigaţie originală şi minuţioasă' vor primi cea mai mare notă posibilă din partea unui grup de utilizatori, a precizat el.
Google plătește statului francez o amendă de 1 miliard de €
Membrii acestui grup - circa 10.000 de persoane ale căror opinii ajută Google să îşi stabilească algoritmul - vor stabili reputaţia unor mass-media în materie de reportaje şi conţinut original, de exemplu prin promovarea celor care au primit prestigiosul Premiu Pulitzer.
Cu modificările aduse de Google, articolele originale ar trebui să rămână mai mult timp pe o poziţie "foarte vizibilă", a precizat Richard Gingras, adăugând că definiţia unui articol original nu este bătută în cuie, "eforturile noastre vor evolua în permanenţă pe măsură ce înţelegem ciclul de viaţă al unei poveşti".
Mass-media acuză Google şi algoritmul său misterios, care clasează conţinutul pe motorul de căutare, că evidenţiază aşa-zisul "click-bait", informaţii atrăgătoare şi nu întotdeauna de încredere, care captează atenţia internauţilor, în detrimentul articolelor serioase, originale şi verificate produse de mass-media.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.