Acest articol din Constituţie se aplică instituţiilor guvernamentale, nu şi entităţilor private. Or, în ciuda celor două miliarde de utilizatori lunar, YouTube, proprietate a Google, "rămâne un forum privat, nu un forum public supus examinării justiţiei în virtutea primului amendament", precizează Curtea de Apel.
De partea cealaltă, PragerU a susţinut că Google a încălcat legea limitând "în mod arbitrar" accesul la anumite dintre video-urile sale despre subiecte variate precum "diferenţele bărbat-femeie" sau "chestiuni ecologice". Această instituţie media conservatoare a afirmat că video-uri similare postate online de media mai liberale nu au fost supuse aceluiaşi tratament.
Platforma YouTube a salutat decizia Curţii de Apel de a confirma sentinţa din prima instanţă. "Produsele Google nu fac discriminare politică", a declarat un purtător de cuvânt al YouTube, Farshad Shadloo. "Luăm toate precauţiile când ne concepem produsele şi aplicăm procedurile fără a ţine cont de orientări politice", a dat el asigurări.
Citește și Facebook despre regulile UE. Este amenințată libertatea de exprimare
La rândul său, PragerU a transmis că va merge mai departe. "Decizia este, bineînţeles, dezamăgitoare, dar nu vom abandona lupta şi vom continua să atragem atenţia public asupra cenzurării ideilor conservatoare de către giganţii tehnologici", a afirmat responsabilul cu marketingul al PragerU, Craig Strazzeri. Directoarea generală a acestei instituţii media, Marissa Streit, a deplâns faptul că instanţa de apel din San Francisco "se teme de asemenea de Goliat, Google".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.