În august, Google Cloud a fost lovit de cel mai mare atac DDoS din istorie. Asaltul digital a atins un număr fără precedent de 398 de milioane de cereri pe secundă (RPS). Pentru a înțelege amploarea acestei cifre, Google explică faptul că Google Cloud a primit mai multe cereri pe secundă decât Wikipedia în întreaga lună septembrie 2023.
Cu alte cuvinte, este ceva uriașs. Atacul asupra Google Cloud, care a folosit o nouă tehnică cunoscută sub numele de "fast reset", a fost de 7,5 ori mai mare decât orice atac DDoS înregistrat anterior. În 2022, "cel mai mare atac DDoS înregistrat vreodată" a atins "doar" 46 de milioane de RPS.
Un răspuns coordonat
Google nu este singura companie afectată. Cloudflare, una dintre cele mai importante rețele de livrare de conținut (CDN) din lume, și Amazon Web Services (AWS), cel mai mare furnizor de servicii cloud din lume, au raportat, de asemenea, că au fost victime ale unui atac. Cloudflare a respins un atac de 201 milioane de RPS, în timp ce AWS a rezistat unui atac de 155 de milioane de RPS.
Aceste atacuri DDoS, care au vizat mari furnizori de infrastructură, au început la sfârșitul lunii august și "continuă până în prezent", potrivit Google. În ciuda amplorii și intensității acestor atacuri, infrastructura globală de echilibrare a încărcăturii și de atenuare a atacurilor DDoS a marilor companii tehnologice a fost eficientă în contracararea amenințării și în asigurarea unor servicii neîntrerupte pentru clienții lor.
În urma acestor atacuri, companiile au coordonat un răspuns trans-sectorial, împărtășind informații și strategii de atenuare cu alți furnizori de cloud și mentenanți de software. Acest efort de colaborare a avut ca rezultat patch-uri și tehnici de atenuare pe care majoritatea furnizorilor importanți de infrastructură le-au adoptat deja.
Citește și Cât aur conțin telefoanele noastre inteligente
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.