Este un război fără arme, cel puțin nu letale. De ceva timp, între giganții internetului se duce o bătălie aprigă în privința dezvoltării inteligenței artificiale (AI), considerată viitorul lumii tehnologiei. În acest context tensionat, se pare că totul este permis, inclusiv spionajul industrial și furtul de date sau de informații. La sfârșitul lunii martie, compania americană Google a fost criticată de revista californiană The Information pentru că a folosit chatbotul ChatGPT pentru a-și antrena propriul agent conversațional, Bard.
Prin combinarea Google Brain, creatorul TensorFlow și AutoML, dar și a startup-ului DeepMind, achiziționat recent de Google, grupul s-a concentrat pe un singur proiect: Gemini. Oarecum constrânse de împrejurări să lucreze împreună, cele două entități și-ar fi dat mâna pentru a face față unui inamic comun, compania Open AI, aflat la originea ChatGPT și a versiunii sale mai recente, GPT-4, relatează Numerama. Cu toate acestea, urmând acest curs, Google ar fi folosit informațiile găsite pe ShareGPT pentru a-și dezvolta propriul robot.
Tehnică neloială
Acest site enumeră cele mai "nebunești" conversații de pe ChatGPT, oferind acces la 116.000 dintre ele. O adevărată mină de aur pentru gigantul american, din care s-ar fi înfruptat copios și s-ar fi inspirat din plin. Sunt acuzații pe care compania Alphabet le neagă, potrivit The Verge, un site american specializat în noile tehnologii. "Bard nu este antrenat pe datele de la ShareGPT sau ChatGPT", a răspuns simplu un purtător de cuvânt al companiei, evitând să se întrebe ce ar fi putut fi făcut în trecut.
Totuși, declarația nu corespunde cu dezvăluirile unui fost inginer de inteligență artificială de la Google pentru publicația australiană The Conversation. Potrivit acestuia, grupul chiar ar fi copiat de la concurentul său. Fostul angajat a avertizat chiar Google cu privire la riscurile la care se expune compania în cazul încălcării condițiilor de utilizare a ChatGPT, precum și cele cu privire la potențialele răspunsuri pe care Bard le-ar genera, prea asemănătoare cu cele ale colegului său. De asemenea, inginerul a susținut că Google a ascultat în cele din urmă avertismentele sale și nu va mai folosi această tehnică incorectă. Nimeni nu știe, însă, dacă datele furate au fost păstrate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.