Goldman și JPMorgan acordă bonusuri uriașe bancherilor de top

Dana Mihai |
Data publicării:
JPMorgan Chase raportează venituri record
JPMorgan Chase raportează venituri record

Goldman Sachs (GS.N) și JPMorgan Chase (JPM.N), cele mai importante bănci de investiții de pe Wall Street, au informat săptămâna aceasta personalul despre bonusuri uriașe pentru 2021, după un an record pentru afacerile de pe Wall Street.

 

Goldman Sachs și-a majorat fondul de bonusuri anuale pentru bancherii de investiții cu cele mai bune performanțe cu 40% până la 50%, au declarat persoane care au cunoștință directă despre acest lucru.

JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană, și-a majorat fondul de bonusuri anuale pentru bancherii de investiții cu cele mai bune performanțe cu 30% până la 40%, au declarat surse cu cunoștințe directe despre acest subiect.

Goldman Sachs și JPMorgan au refuzat să comenteze.

Nivelurile record de tranzacții și activități de tranzacționare au determinat profiturile băncilor de investiții în acest an, în condițiile în care măsurile de stimulare economică au contribuit la propulsarea piețelor bursiere la nivel mondial la maxime istorice.

Cei mai buni performeri în domeniul consultanței în domeniul fuziunilor și achizițiilor și al piețelor de capitaluri proprii s-au bucurat de unele dintre cele mai mari bonusuri atât la Goldman, cât și la JPMorgan, au precizat persoanele menționate.

Bancherii din cadrul diviziilor de consultanță în fuziuni și achiziții și ECM ale Goldman au primit în medie o creștere de 40% a bonusurilor, iar cei mai buni performeri au beneficiat de creșteri de 50% sau mai mult.

Fed dă startul dezbaterii privind emiterea propriei monede digitale

Partenerii băncii au primit bonusuri speciale în acțiuni, unele dintre acestea ridicându-se la pachete de mai multe milioane de dolari, au declarat sursele. Bancherii care au lucrat la unele dintre cele mai mari tranzacții ale anului s-au numărat printre cei care au primit cele mai generoase premii, a declarat una dintre surse.

Cele mai mari bănci de pe Wall Street se confruntă cu o competiție acerbă pentru angajare și plătesc mai mult pentru a recruta și a păstra cele mai bune talente. Dar acest lucru are un preț.

În ultimul trimestru, cheltuielile fără dobândă la cele mai mari bănci din țară au crescut cu zeci de miliarde de dolari, afectând creșterea profitului, conform informațiilor publicate.

Costul de păstrare a talentelor a atenuat câștigurile record din 2021 atât de la Goldman, cât și de la JPMorgan.

JPMorgan Chase a raportat săptămâna trecută că cheltuielile sale fără dobânzi au crescut cu 11% în al patrulea trimestru al anului trecut, în mare parte din cauza creșterii remunerării personalului. Goldman a raportat o creștere de 33% a cheltuielilor cu compensațiile anul trecut. citiți mai departe

Șeful JPMorgan, Jamie Dimon, a declarat că banca va plăti ceea ce este necesar pentru a păstra cele mai bune talente ale băncii.

"Vom fi competitivi și vom plăti, iar dacă asta va comprima puțin marja pentru acționari, așa să fie", a declarat el analiștilor.

Directorii de top de la Goldman Sachs au reluat marți aceste declarații.

"Filozofia noastră rămâne aceea de a plăti în funcție de performanță și ne angajăm să recompensăm talentele de top într-un mediu de muncă competitiv", le-a spus directorul financiar Denis Coleman analiștilor.

Morgan Stanley (MS.N) și-a majorat cu peste 20% bonusul anual pentru personalul cu cele mai bune performanțe, a anunțat săptămâna trecută Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9772
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.9772
USD
Azi 4.5116
Diferența -0.0943
Zi precendentă 4.6059
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9772 RON
USD flag1 USD = 4.5116 RON
GBP flag1 GBP = 5.9419 RON
CHF flag1 CHF = 5.2235 RON
AUD flag1 AUD = 2.8609 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.1881 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0308 RON
NOK flag1 NOK = 0.4384 RON
SEK flag1 SEK = 0.4661 RON
XAU flag1 XAU = 453.3570 RON
Monede Crypto
1 BTC = 381553.91RON
1 ETH = 8263.76RON
1 LTC = 382.81RON
1 XRP = 9.44RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Mihai Daraban și premierul Dr. Ralph Gonsalves
Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel