Concret, compania se va concentra acum pe „activitățile de bază”, scopul declarat fiind acela de a le crește profitabilitatea.
Furnizor de produse chimice pentru sectoarele auto, agricultură și construcții, compania „ia o nouă direcție”, au precizat reprezentanții grupului. BASF identifică activitățile sale de bază ca fiind produse chimice, materiale, soluții industriale și nutriție.
Un viitor incert pentru unele unități
Pentru alte unități – catalizatori de mediu și soluții metalice, materiale pentru baterii, acoperiri și soluții agricole – viitorul devine mai incert. „BASF va urmări opțiuni active de portofoliu în care adaugă valoare pentru BASF și acționarii săi”, a spus compania, deschizând ușa posibilelor vânzări. Grupul pregătește deja „un proces de vânzare a activităților sale de pictură decorativă în Brazilia”, a adăugat el.
Noi obiective financiare
În același timp, BASF a dezvăluit noi obiective financiare pe termen mediu, inclusiv un excedent brut de exploatare (EBITDA) de 10 până la 12 miliarde de euro în 2028. De asemenea, grupul intenționează să distribuie cel puțin 12 miliarde de euro (13,3 miliarde de dolari) acționarilor între 2025 și 2028. Noul CEO, Markus Kamieth, fost șef al operațiunilor BASF în Asia, urmează să ofere, ulterior, mai multe detalii investitorilor.
Consolidarea prezenței în China
La fel ca și alte companii industriale, BASF a fost puternic lovită de creșterea costurilor energiei ca urmare a războiului Rusiei din Ucraina. Grupul a suferit, de asemenea, din cauza încetinirii producției în Germania și a cererii externe mai slabe. A anunțat mai multe runde de reduceri de costuri în ultimele luni, inclusiv în locația sa istorică din Ludwigshafen. De asemenea, BASF și-a consolidat prezența în China și construiește o fabrică chimică de 10 miliarde de euro în provincia Guangdong.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.